SPF YANG KORANG PERLUKAN...

𝗦 𝗣 𝗙 = 𝗦𝘂𝗻 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿  #infomylara

SPF merupakan singkatan dari Sun Protection Factor. SPF dalam sebuah produk pelindung matahari akan memberi tahu korg sebaik apa produk tersebut dalam melindungi kulit Anda dari sengatan matahari. Angka SPF adalah penentu seberapa lama korg dapat berada di bawah sinar matahari tanpa terbakar selama memakai produk tersebut.

Jika tidak begitu terdedah kepada sinaran terik matahari atau yang terdedah sekejap saja (kurang dari 4 jam), spf 15 sudah mencukupi. Tapi, kalau memang terdedah lama dan sentiasa berpeluh, spf30 sudah memadai. Melainkan jika korg berkulit putih gila, korg memang memerlukan spf50. Kalau korg mmg terdedah pada matahari, pakai la yg spf80 - spf100.

Mylara punya cc cream (day cream) mempunyai spf 35. So tengah2, okay lah kan?  nak extra protection boleh je pakai sunscreen after day cream cream Mylara, takde masalah

Beza pada spf cuma jangka masa sahaja. Fungsinya adalah lebih kurang sama. Jadi,tak perlu spf yang tinggi. Jangan rosakkan kulit dengan spf yang tinggi jika tidak perlu.



Older post Newer post