KENALI KULIT KUSAM DAN CARA PANTAS UNTUK MENGATASI KULIT KUSAM!

𝐌𝐚𝐜𝐚𝐦 𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐧𝐚𝐤 𝐤𝐞𝐧𝐚𝐥 𝐤𝐮𝐥𝐢𝐭 𝐤𝐮𝐬𝐚𝐦? 𝐌𝐮𝐝𝐚𝐡 𝐣𝐞, 𝐦𝐞𝐡 𝐢 𝐭𝐮𝐧𝐣𝐮𝐤𝐤𝐚𝐧  

photo6078085667323226383.jpg

Biasanya kesan daripada kulit kusam yg korg boleh nampak adalah :

- Tona kulit gelap dan tak sekata
- Kemunculan bintik atau jerawat kecil
- Kulit wajah berminyak

So ada tak ciri2 camni kat skin korg? Kalau ada, yes skin korg kusam. And korg tahu tak apa puncanya? Hihi. Ni selalu yg org tak perasan tapi sangat memberi kesan. Antaranya adalah :

photo6078085667323226385.jpg

- Tidak menggunakan moisturiser
- Terlampau terdedah dengan matahari
- Jarang melakukan exfoliate
- Dihidrasi, which is korg kurang minum air
- Stress
- Kurang tidur


Tapi jangan risau skin kusam boleh atasi  tapi kena rajin je. Nak cantik kannnn? so meh lah rajin bersama-sama Caranya adalah :


photo6078085667323226386.jpg

- Gunakan cleanser + toner
- Gunakan pelembab + sunscreen
- Amalkan mask + exfoliate dengan cara dan masa yang betul
- Jangan merokok + alkohol
- Amalkan rutin olahraga yang teratur
- Elakkan stress


Mesti nanti korg tertanya2 kan, kalau kat Mylara ni nak pakai apa je untuk hilangkan kulit kusam? Ok ni i bgtau, i boleh try combo 𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗶𝗴𝗵𝘁𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 & 𝗚𝗹𝗼𝘄𝗶𝗻𝗴 𝟱 𝗶𝗻 𝟭, which is item yang ada dalam combo ni adalah :


- Glowing Cleanser 60ml
-  Matte Perfect CC Cream SPF 35 7g
-  Instabright Night Cream 7g
-  Perfect Glow Serum 10ml
-  Fix | GLO Glowing Spray 30ml


5 ITEM POWER, nampak macam biasa/simple tapi kesannya boleh berdenyut kepala u beb  



Older post Newer post