5 CARA ATASI KULIT KERING

Macam biasa, i akan selalu remind korg pasal KULIT KUSAM ni sebab kan musim rayaa ni, i nak semua CANTIK CANTIK je ok JOM BACA JAP, info penting!!  antara cara atasi kulit kusam adalah :

1. Basuh muka guna air suam. Cara ni untuk pori pori muka terbuka then lepas tu senang la masa cuci nak buangkan kotoran pada muka. Lepastu bilas guna air sejuk kasi pori tu kelossss. Hehehe

2. Gunakan pembersih wajah yang ringan. Elakkan pakai pencuci muka jenis sabun buku untuk kulit kering & sensitive. Kalau kulit u jenis berminyak & kombinasi boleh.

3. Keringkan wajah dengan cara menepuk lembut. Jangan lempang eh. Baru feel2 manjakan kulit gittuw~ kalau keringkan wajah dgn tuala boleh, tapi pastikan tuala tu bersih dulu kayy.

4. Banyakkan minum air putih. Biasanya minum air 2L sehari, kalau minum air lagi lebih lagiiiii bagus. Hehehe

5. Gunakan pelembap wajah yang sesuai dengan jenis kulit muka. Even oily skin pun ada pelembap wajah untuknya, so jangan ada alasan ya!


Nak rasa skin plump2, ikut la step ni #infomylara 



Older post Newer post